Természetes göndör haj kezelése – Wedding Hairstyle 2021

Természetes göndör haj kezelése!

A göndör haj a világ egyik legszebb természet adta kincse. Egyetlen egy titka van azok számára, akik nem így gondolják, hogy meg kell tanulni ápolni és kezelni.

Egy precízen levágott, szépen megfestett, színezett vagy melírozott természetes göndör haj mindig különleges. 

Néhány probléma, amely a természetes göndör hajaknál előfordulhatnak:

  • Fénytelen.
  • Kócos, fésülhetetlen.
  • Szálkás, töredezett.
  • Végei elvékonyodnak.

Ha csak rá gondolunk az imént felsorolt problémákra, tényleg ijesztően hangzanak és amit ne felejtsünk el a látványa is hagy kivetni valót. De nézzünk csak néhány híres hölgyet, akiknek sikerül hódítóan szép hajkoronát viselni, Tina Turner, Dobó Kata és még sorolhatnék sok sok híres embert erre a listára.

Mindegyik sztárnak eltérő típusú természetes göndör haja van, de ami viszont mindenkinél egyező az a gondoskodás, a rendszeres ápolás és a megfelelő stylingolás.

A következő lépéseket kell követni az ellenállhatatlan és gyönyörű göndör hajkoronáért:

– Első lépésként nagyon fontos a sampon kiválasztása és használata.

Mindenképpen hidratáló, göndör hajra való sampont használjunk. A sűrű koncentrátumú sampon szárítja a hajat, ezért mindenképpen hígítani kell egy kis mérőpohárban, és ezután vihetjük csak fel a sampont a fejbőrre és a haj egész területére. Kimondottan figyeljünk oda a mozdulatokra, Ne dörzsöljük, hanem szépen óvatosan nyomkodjuk.

– Második lépésként, fokozottan figyeljünk oda az alapos, bő vízzel való kiöblítésre.

– Harmadik lépés a hidratálás, amely soha sem maradhat el. Fontos, hogy a balzsam is hidratáló hatású legyen, mert a hajunk számára elengedhetetlen. Hajtőtől a hajvégekig vigyük fel a terméket, majd bontófésűvel tincsenként bontsuk ki hajunkat és 10 percig hagyjuk hatni a készítményt.

– Negyedik lépésként, ismételten egy alapos öblítés követi a folyamatot.

– Ötödik lépésként óvatosan megtöröljük a hajunkat és göndörítő hab vagy zselé ( Sebastian Texturizer )segítségével enyhén belenyomkodjuk a haj és a fejbőr egész területére. Ezt követően előre hajtjuk a fejünket a két lábunk közé és diffuzoros hajszárítóval megszárítjuk hajunkat. Figyeljünk oda arra, hogy közepes teljesítményen, nem túlforró fokozaton szárítsuk.

– Hatodik lépésként már csak az utóápolás maradt, oszlassunk el a tenyerünkben 3-4 csepp Sp Luxe Oil-at és óvatosan nyomkodjuk a haj középső és vége részbe.

És az eredmény tökéletes lesz!