Az elrontott frufru korrekciója – Wedding Hairstyle 2021

Az elrontott frufru korrekciója

A frufru kialakításánál nagyon sok szempontot kell figyelembe venni. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket, akkor alakulhat ki az a helyzet, hogy a vendég elégedetlen, mert nem áll jól neki, nem érzi jól magát a frufru láttán, ha tükörbe néz. Egy valamikori elrontott frufru után, nagyon nehezen veszi rá magát a vendég, hogy viselje bátran, mert nem tudta kezelni és nem volt szépen levágva.

  • Egyenes, Tömör vagy Tépett?
  • Mikor lehet egyenes a frufru? 
  • Mikor tömör?
  • Honnan induljon a szimmetria?

Ezek kialakításának fontos technikai szabályai vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy otthon is könnyedén kezelhetővé váljon.

A frufru hossza és formája nagymértékben függ az arcformától, de figyelembe kell venni a szemöldök vonalát, a szemek alakját, a homlok görbületét, a hajtípust, a forgókat, az orr nagyságát….

Fontos, hogy tudjuk az egész frizura stílusát és üzenetét. 

Nézzünk néhány példát helyes és helytelen frufru megoldásokra!

– Ha kerek az arcforma…

Egy kerek arcformánál fontos, hogy a frizura kialakításánál törekedjünk az ovális (optimális) arcforma hatás elérésére. Ebben nagymértékben segít a helyes frufruforma, amely át tudja alakítani az arckaraktert.

Ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor előfordulhat, hogy a kerek arcot még erősebbé teszi a helytelen formaválasztás.

A kerek archoz javasolt a homorú és az aszimmetrikus frufru, ezzel ugyanis pont a kerekebb részeket keskenyíthetjük az arcon. Az egyenes forma ellenben még jobban szélesíti a kerek arcformát.

– Ha a haj hullámos vagy göndör…

A hullámos vagy göndör hajú hölgyek is szeretnének frufrut. Az arcformájukhoz is fontos lenne, de jön a kérdés, hogy mit kezd, majd vele otthon? Nagyon fontos, hogy egy hullámos vagy göndör haj hossza vizes és száraz állapotban akár 2-3 cm-es különbséget is mutathat, ezért ezt mindig figyelembe kell venni. Egy hullámos frufru kialakításánál a vékonyítás technikája sem mindegy, mert egy helytelen vékonyítással szálkássá válhat a forma. Fontosnak tartom, hogy megtanítsam nektek a frufru szárítását, amelyet majd otthon a tükör előtt kell alkalmaznod és, hogy a termékeket és eszközöket hogyan kell használnod.

Itt konkrétan a hajvasaló és a körkefével való használatra gondolok.

– Ha esetleg forgók vannak a fejen…

A frufruk kialakításában sokszor okoznak gondot a forgók . Fontos, hogy mielőtt neki állok egy frufru vágásának, száraz állapotban egy diagnózist készítek.

Ilyenkor ugyanis pontosan látom a hajnövés irányát, magasságát, a haj eloszlásának a mennyiségét. Ez azért fontos, mert miután elkészítettem a frufru hajrészt, biztos, hogy a hajtövek ismét abba az irányba mozdulnak el. Ez nagyon fontos.

Szárítása egyszerű, vizes állapotban egy sűrű fogú fésű segítségével a tőtől a frufru végéig meleg levegővel lefelé fésülöm addig, amíg meg nem szárad teljesen. Így biztosan elérjük a célunkat.

Ezt azért osztottam meg veletek, hogy nem éppen a legjobb döntés az otthoni frufru vágása.

Milyen hajkefét válasszunk

Milyen hajkefét válasszunk? A megfelelő hajápolás alapfeltétele, a megfelelő eszközök kiválasztása és annak helyes használata. Hajunk formázásához ügyelnünk kell arra, hogy a fésű illetve, a

Tovább olvasom »