Készíts magadnak hullámos hajat – Wedding Hairstyle 2021

Készíts magadnak hullámos hajat!

Tippek és trükkök azoknak a vendégeknek, akiknek nem adatott meg a természetes hullámos haj, és egyenes hajukat szeretnék egy-egy alkalomra hullámossá változtatni.

– Első lépésként nagyon fontos a sampon kiválasztása és használata.

Mindenképpen Volumen-növelő sampont használjunk. ( Sebastian Volupt sampon )A sűrű koncentrátumú sampon szárítja a hajat, ezért ne feledd hígítani egy kis mérőpohárban, és ezután vihetjük csak fel a sampont a fejbőrre és a haj egész területére, és masszírozó mozdulatokkal mossuk meg a hajunkat. Ha szükséges akkor ismételjük meg a műveletet.

– Második lépésként, fokozottan figyeljünk oda az alapos, bő vízzel való kiöblítésre.

– Harmadik lépés a hidratálás, amely soha sem maradhat el. Fontos, hogy a balzsam is Volumen-növelő hatású legyen, ( Sebastian Volupt conditioner ), mert a hatás így lesz tökéletes. A hajtő alatt 3 cm-re a hajvégekig vigyük fel a terméket, majd bontófésűvel tincsenként bontsuk ki hajunkat.

– Negyedik lépésként, ismételten egy alapos öblítés követi a folyamatot.

– Ötödik lépésként óvatosan megtöröljük a hajunkat, és Volumen-növelő hajhab alkalmazásával a haj és a fejbőr egész területére vigyük fel. Ezt követően szárítsuk megfelelő méretű disznó szőr kefével formára a hajunkat. Figyeljünk oda arra, hogy közepes teljesítményen, nem túlforró fokozaton szárítsuk.

– Hatodik lépésként következik a haj formázása, vagyis hullámosítása. A hullámos és a göndör haj kialakításánál a hajsütővas méretére kell oda figyelni. Hiszen ha nagyobb átmérőjű vassal dolgozunk, akkor hullámos hajat kapunk, ha kisebb átmérőjű vasat alkalmazzunk, akkor göndör frizurát fogunk végeredményként kapni.

– Ezután jön a neheze! A tarkó résznél kezdjük el a műveletet vízszintes leválasztásokkal (2 cm-es leválasztásokkal dolgozzunk.) Mindenképpen használjunk hővédő spray-t ( Thermal Image ), amely megvédi hajunkat a hő káros hatásaitól. A terméket használat előtt alaposan rázzuk össze, mert kétkomponensű termékről van szó. Majd a leválasztott tincsre karnyújtásnyi távolságból fújjunk a termékből, és utána a hajsütővasra tekerjük fel óvatosan, figyeljünk nagyon arra, hogy a hajsütővas befogójára szépen feküdjön rá a hajvége, mert nem szép, ha a vége nem lesz hullámos vagy esetleg pipás lesz. Ne hagyjuk túl sokáig a hajunkat a sütővasba, mert kárt tehetünk benne, körülbelül 5 másodpercig majd utána szép lassan engedjük ki a tincset a vasból.

– Ezt a műveletet az egész fejen el kell végezni. Nem kis munka! Aki nagyon tartós hajat szeretne, az minden egyes tincset sütés után azonnal csipeszeljen le, és ha a művelet befejeződött, akkor ne szedje ki hanem hagyja benne 10-15 percig.

– Ezután nem kell mást tenned csak lefixálni egy közepesen erős lakkal és hajfénnyel.

– Ha túlságosan hullámos vagy göndör lett a hajad ne keseredj el, hajtsd a két lábad közé a fejed és egy disznószőr kefével fésüld át többször a frizurád, ez egy kicsit meg lazítja a hullámokat.

– És az eredmény tökéletes lesz!

Sok sikert!