Milyen hajkefét válasszunk – Wedding Hairstyle 2021

Milyen hajkefét válasszunk?

A megfelelő hajápolás alapfeltétele, a megfelelő eszközök kiválasztása és annak helyes használata. Hajunk formázásához ügyelnünk kell arra, hogy a fésű illetve, a hajkefék amelyeket használunk jó minőségűek, higiénikusak és az adott célt szolgálják. 

Sok esetben előfordul, hogy egy rosszul megválasztott kefével kárt okozunk hajunk szerkezetében, mert az otthoni frizura formázásához használt eszközök rossz minőségűek, nem tiszták, vagy eredetileg egyszerűen nem azt a célt szolgálják, amire használjuk őket. 

Fontos, hogy a hajkefe kiválasztásakor vegyük figyelembe a hajhosszát, és ennek megfelelően, arányosan válasszunk helyes átmérőjű körkefét. A nagyon hosszú, kócolódó hajat legkönnyebben és legkíméletesebben disznó, vagy lószőr kefével (lapát kefével) bonthatjuk ki. Vizes hajat viszont mindig csak nagyfogú, kemény anyagból készült fésűvel bontsuk ki hajunkat. Ez igazából minden hajhossznak megfelel. 

Vizes haj esetében mindenképpen ajánlott hidratáló kifésülés könnyítő sprayt használni, egyrészt megkönnyíti a mi feladatunkat is, és nem utolsó sorban még a hajunkat is ápolja. 

Tehát, most mi a feladat? 

Este, amikor haza érünk, ellenőrizzük a hajkeféket, ha nem felel meg a leírtaknak, akkor egy mozdulattal dobjuk a kukába és vegyünk minimum 2-3 féle jó minőségű kefét és egy bontó fésűt! 

Hol tudod beszerezni? 

Bármelyik fodrászkellékes boltba, ahol az eladó még segítséget is fog neked nyújtani a helyes kiválasztásban.